Med rett til å bli foreldre?

Er det ein menneskerett å bli foreldre? Debatten omkring surrogati og anonym sæddonasjon går friskt for tida. Heldigvis har vi ei restrektiv lov rundt dette her til lands, som setter barnets rettigheter i fokus.

«Så lenge det finst teknologiske muligheter, er det ein menneskerett å få barn», vart det sagt på ein debatt på NRK1 i går kveld. Kor langt ville eit slikt syn føre oss? Er det ikkje barnets rett til foreldre som er det sentrale? Surrogati og anonym sæddonasjon gjer barn til ei handelsvare. Det kan aldri bli ein menneskerett å bli foreldre.  Dessuten er det mange barn i Norge som treng sårt adopsjons- eller fosterforeldre.

Tekonlogien kan føre oss til uvante høyder, der det meste og det mest absurde kan bli mulig. Skulle vi ri på dei bølgene kan vi som samfunn komme til å bryte mange etiske grenser i framtida. Vi må passe oss, og fortsette å diskutere etikken. At nokon reiser til Danmark eller India for å ordne seg barn, burde ikkje føre til ei oppmjuking av det norske regelverket!

Reklamer

Én kommentar

  1. Det er mange skumle tanker og holdninger ute og går om dette temaet… Jeg mener at det IKKE er en menneskerett å få barn! Etter mitt syn blir det veldig egoistisk å gjøre hva som helst for å bli foreldre.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s