Middelaldersk menneskesyn

Det var ein gong folk sette vekk folk med funksjonshemmingar. Enten gøymde dei dei ute i skogen, eller på eit rom på loftet. Vekk frå almennheten. Vekk frå alle andre. Ingen skulle vite om dei hadde eit funksjonshemma barn. Det var ei skam. Å få eit funksjonshemma barn var ei straff frå Gud. Ingen måtte sjå akkurat det.I dag står ein predikant å forkynner det same: «Om du får funksjonhemma barn er det fordi du har synda». Uttalselsen er eit gufs frå gammal tid. For ei skam folk må oppleve. Heldigvis er det få som høyrer på slikt. Dei som har barn med ein anna bagasje, veit at barna deira er ei gåve, ei velsigning. Eitkvart barn er det. Og så synd det er om folk ser på barn som forbannelse! Kva for eit menneskesyn har denne Thurman Scrivner? Han hadde åpenbart passa inn i middelalderen med sitt gufne menneskesyn.

Les og: Biskop kaller predikant vranglærer. (vl.no)

Leder i KS- Vranglære

Reklamer

3 kommentarer

 1. Hei Hei.

  Jeg vil bare takke deg jeg for opptil flere interessante «bloggs» her!
  Takker også for støtten mot Scrivner og hans formidler Hanvold.

  Hilsen
  Tor Kenneth Talmo
  3320 Vestfossen

  Liker

 2. Takk for den Tor Kenneth:-) Eg er vel ei av dei som ikkje klarar å høyre på slikt vrøvl uten å ta til motmæle.Og det engajerer meg fordi er har sett kva slik forkynnelse kan gjer med folk, samt eg har opplevd sjukdom på kroppen sjølv, gjennom fleire år. Eg er frisk no, men det er slett ikje mi forteneste pga eit «prektig» og syndfritt liv..

  Liker

 3. Hei, eg er grunnleggjande samd med deg om det du skriv om Scrivner. Men hugs no på at middelalderen var ei god tid med vitskapleg framsteg og ei robust tru på Gud, og mykje omsorg for svake og fattige. Om du skal finne ein «negativ» tidsalder, bør du attende til romarriket, sånn i dei tre fyrste hundreåra etter Kristus. Les meir om dette i Bjørn Are Davidsens bok «Da jorden ble flat», i kapittelet «Hvor mørk var egentlig middelalderen?»

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s