Om å gøyme seg bak bibelen

Vi menneske er flinke til å skjule oss bak ting, for å sleppe å ta vonde ting innover oss. Vi kan slå av nyhetene når virkeligheten blir for vond eller vi kan holde oss vekke frå venner og familie som er i kriser. Vi kan la vere å snakke om det som er vanskelig, for å beskytte oss sjølv.

I desse dagar ser eg at nokre kristne spekulerer i om det var Gud som rysta Japan, og som då skulle stå bak jordskjelv og så tsunamien som ramma så fryktelig. Desse er opptekne av bibelvers og teologi, og skjuler seg bak ord om endeltid og straffedom. Eg kjenner eg blir kvalm. Desse ser ut til å vere meir opptekne av teologiske spissfindigheter enn å ta inn over seg at folk lir og har det vondt.

«Kva kan vi gjer? Korleis kan vi hjelpe?» burde vere ein kristens og eit kvart menneskets umiddelbare reaksjon på katastrofer. Ikkje ein tirade av bibelvers! Mange er flinke å skjule seg bak bibelvers på den måten, og slik holde vanskelige ting på armlengdes avstand. Eg trur ikkje det var Jesu intensjon då han vandra på jorda og snakka om å elske sin neste som seg sjølv. Vi har godt av å ta inn over oss og kjenne på hjelpelausheten, og det at vi er små og sårbare i møte med naturkreftene. Vi menneske er på ingen måte udødlige. Men vi har løfte om evig liv, og ein som er med i gode og vonde dagar. Måtte mange japanarar møte han som kan gje evig liv og håp, midt i all denne håplausheten.

Vi må be for Japan!

Reklamer

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s