Foreldre må i fengsel etter rising – bt.no

 

 

 

 

Foreldre må i fengsel etter rising – bt.no.

 

I Bergen må eit foreldrepar i fengsel etter å ha brukt fysisk avstraffelse som barneoppdragelsemetode. Det opsiktsvekkande er forsåvidt ikkje at dette skjer, men at menigheten som dette foreldreparet var med i oppmuntra til dette. Det står og i BT at dei las amerikanske bøker om barneoppdragelse som oppmuntra til dette.

No er det faktisk hårreisande nok i slik at enkelte fundamentalistiske miljø i USA at det er greitt å slå både kone og barn i oppdragelse. Og dei har visstnok sendt program på den kristne TVkanalen Visjon Norge der det har blitt oppfordra til «spanking» som det heiter.

Det er nok ikkje mange kristne som støtter ein slik barneoppdragelsemetode. Men likevel synes eg det er på plass å renske ut slike tendelsar. Ei bok ved navn «babyguiden» blir td seldt i kristne bokhandlarar. Den er skrive av ein mann som meiner babyar er syndige, og må risast. Ein skal heller ikkje ta opp barn som gråter i følge han.

Det er vel kjent at vold avler vold. Å slå barn i mangel på andre metodar er ikkje anna enn ei oplæring i at viss du mangler ord er det greit å slå. Heldigvis er dei fleste av oss einige om det. Men tydeligvis desverre ikkje alle.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s