Heimelaga tomatsuppe

Å lage tomasuppe frå botnen av er superenkelt. Nesten uforskamma lett, med tanke på kor mange ganger eg har brukt pose. Og det det beste; det tar berre nokre få minuttar. Her i huset må vi lage mykje mat frå botnen av pga diverse helseårsakar. Det gir mange fordelar: mindre salt, tilsetningsstoff, og full kontroll over råvarer og smak.

Her kjem ei deilig oppskrift:

½ kg solmodne tomater
1 løk
1 fedd kvitløk
5 dl vatn
2 terningar hønsebuljong
Ein god neve krydderurter- basilikum og oregano
Pepper
1 dl matfløte

Flå tomatene med å ha dei i kokande vatn nokre minutt. Kutt i bitar, og ha i hurtigmiksar, saman med løk, kvitløk og litt av vatnet. Kok opp saman med resten av væska og buljong. Smak til med urter, pepper og kanskje litt meir salt.

Topp suppa med sprøstekt bacon og egg.
Server med nybakte rundstykker- viss du har tid:-)

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s