Livets brutalitet

Livet er det av og til. Kort og godt brutalt. Det går iallefall sjelden på skinner for mange av oss. For min del er livet fylt opp av utfordringar både på den eine og andre fronten.

David Hasseløy seier nokre ord om det i KS i dag.Han kaller det reality-kristendom. Levd liv og virkelighet. Ikkje eit imaginært drømmebilde av ein utopisk verden.

Vi er flinke på å fortelle om gleden av utfrielsen, om det dagen Jesus kom å helbreda og satte fri frå et eller anna. Vi er flinke på gledeshistoriane, dei gode vitnesbyrda. Men forteller vi om kampane, tårene, utolmodigheten, frykta, tvilen og angsten? Slik som dei fleste av oss ikkje er skåna frå til tider? Kva med han som står midt oppi elendigheten, og opplever at Jesus bærer, tross lidelse og kamp? Gir vi rom for dei fortellingane? Eg synes det er sterkare med undervegsfortellingar, usminka og brutalt. Etterpå er vi så flinke på å glatte over. Så gløymer vi smerte så fort vi menneske.

Tør vi å vere ærlige om livet, slik det er på godt og vondt; gir vi menneske håp. Om vi framstiller livet som noko det ikkje er, bedrar vi, både oss sjølv og medvandrarar. Å vere kristen handler ikkje om et liv uten tårer og smerte. Det kan gjer akkurat like vondt å leve, sjølv om Jesus går ved sida. Men vi har løftet om at han er med. Det kan lindre og gir definitivt håp.

Reklamer

Én kommentar

  1. Mennesker som snakker sant om livet, på godt og vondt, gjør mye sterkere inntrykk. Ja, det å høre om smerte, tvil, nederlag, sorger osv. kan faktisk være til trøst. Da vet man at man ikke er alene om å ha det sånn. Å bare se og høre «glansbilde-historiene» kan i verste fall legge stein til byrden. Da føler man seg så alene, på et vis. Akkurat som om man har gjort noe galt, at man ikke tror riktig, at man ikke fikser livet, liksom. (Ja, det er en dose egen-erfaring ute og går i denne kommentaren…)

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s